Igazából nem értem miért is vaníliás kifli a neve ennek a sütinek, hiszen dió van a tésztájában.
Abból az alkalomból készítettem el, hogy Erzsébet névnap volt.
Az anyukám és a nagymamám is ezt a nevet viselte. Ebben a képben benne van a dédimamám, akitől a kis horgolt terítőt örököltem. A nagymamám, akié a recept volt és az édesanyám aki a receptet lejegyezte anno. Boldog névnapot odafenn! <3
Nagyon egyszerű elkészíteni a kifliket, alig van vele munka.
Hozzávalók:
25 dkg liszt
14 dkg rama (persze vajjal is lehet készíteni)
10 dkg porcukor
10 dkg darált dió
1 egész tojás
forgatáshoz vaníliás porcukor
A hozzávalókból tésztát készítünk.
A sütőt előmelegítjük 180-200 fokra. Tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A tésztából hengert készítünk. Ezt felvágjuk egyforma darabokra melyekből kifliket formázunk. Tepsire tesszük és megsütjük. A kisült kifliket rácsra téve hűlni hagyjuk majd vaníliás porcukorba meghempergetjük.
Tramita Rita vagyok, Tatán lakom fiaimmal és a férjemmel. Óvodában dolgozom dadusként. Sokat tevékenykedem a konyhában, szeretem a kézműves munkákat is. Nagyanyámtól lestem el a konyhai munkálatok csínját-bínját :) Ő nagyon sokat sütött, nem volt olyan hétvége, hogy két három fajta sütemény ne lett volna a kamrában. Valószínű innen a szeretete az én sütögetéseimnek is. Találtok nálam mindenfélét, legyen az mézeskalács, étel, ital, lekvár, sütemény és egyebek.
Nyomtatás
2017. november 21., kedd
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Rita!! Ott fent😇😇 biztos nagyon büszkék Rád! 😊😘😘
VálaszTörlésMi pedig továbbra is várjuk Tőled a jobbnál jobb,szebbnél szebb, finomabbnál finomabb remekműveket!! 😉😘😘
Köszi szépen Erika! :)
Törlés