Nyomtatás

2017. november 23., csütörtök

Lekváros korongok

Nem titok, nagyon szeretem az apró sütiket. Ahogy telnek az évek, egyre inkább ezeket részesítem előnybe. Elállnak, szépek, finomak. Tökéletesek hétköznapokra, ünnepekre, egy kávéhoz, teához jó választás :) Ez a kis falatka könnyen elkészíthető, a pihentetési időn kívül egy órán belül süti van az asztalunkon.



Hozzávalók:

30 dkg liszt
12 dkg porcukor
15 dkg vaj/ margain
3 tojássárgája
vanília
reszelt citromhéja

ízlés szerint lekvár a töltéshez

A lisztet, porcukrot, vaníliát, citromhéjat összekeverjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját és a vajat / margarint, majd tésztát készítünk. Egy órára a hűtőbe tesszük pihenni.
A sütőt előmelegítjük 160-170 fokra. Tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A lehűlt tésztából hengert készítünk, nagyjából egyforma darabokra vágjuk és golyókat formázunk. Tepsire rakjuk, közepükre mélyedést készítünk az ujjunkkal vagy fakanál nyelével. Megtöltjük ízlés szerint lekvárral, lehetőleg nem folyóssal, hogy bírja a sütést. Az előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük.

Ebből az adagból nálam  kb. 40 darab lett. Vörösboros szilvalekvárral töltöttem, de természetesen bármilyen lekvárral készíthetjük.











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...