Nem titok, nagyon szeretem az apró sütiket. Ahogy telnek az évek, egyre inkább ezeket részesítem előnybe. Elállnak, szépek, finomak. Tökéletesek hétköznapokra, ünnepekre, egy kávéhoz, teához jó választás :) Ez a kis falatka könnyen elkészíthető, a pihentetési időn kívül egy órán belül süti van az asztalunkon.
Hozzávalók:
30 dkg liszt
12 dkg porcukor
15 dkg vaj/ margain
3 tojássárgája
vanília
reszelt citromhéja
ízlés szerint lekvár a töltéshez
A lisztet, porcukrot, vaníliát, citromhéjat összekeverjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját és a vajat / margarint, majd tésztát készítünk. Egy órára a hűtőbe tesszük pihenni.
A sütőt előmelegítjük 160-170 fokra. Tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A lehűlt tésztából hengert készítünk, nagyjából egyforma darabokra vágjuk és golyókat formázunk. Tepsire rakjuk, közepükre mélyedést készítünk az ujjunkkal vagy fakanál nyelével. Megtöltjük ízlés szerint lekvárral, lehetőleg nem folyóssal, hogy bírja a sütést. Az előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük.
Ebből az adagból nálam kb. 40 darab lett. Vörösboros szilvalekvárral töltöttem, de természetesen bármilyen lekvárral készíthetjük.
Tramita Rita vagyok, Tatán lakom fiaimmal és a férjemmel. Óvodában dolgozom dadusként. Sokat tevékenykedem a konyhában, szeretem a kézműves munkákat is. Nagyanyámtól lestem el a konyhai munkálatok csínját-bínját :) Ő nagyon sokat sütött, nem volt olyan hétvége, hogy két három fajta sütemény ne lett volna a kamrában. Valószínű innen a szeretete az én sütögetéseimnek is. Találtok nálam mindenfélét, legyen az mézeskalács, étel, ital, lekvár, sütemény és egyebek.
Nyomtatás
2017. november 23., csütörtök
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése