Nyomtatás

2017. november 2., csütörtök

Mogyorós isler

Van egy jól bevált isler receptem, hosszú évekkel ezelőtt kaptam egy kolléganőmtől. Annak a tésztájában dió van. Most, hogy ezt az apróságot akartam megsütni nem volt "itthon" elég dióm, így egy másik receptet vettem alapul, ami szintén nagyon finom!  A lekvártól és csokitól tökéletesen összeért egy nap alatt.




Hozzávalók:

30 dkg liszt
10 dkg őrölt mogyoró
10 dkg porcukor
vanília
25 dkg vaj / margarin
1 tojássárgája
3-4 evőkanál rum
citrom héja
csipet só

Töltéshez ízlés szerint lekvár

Bevonáshoz kb. 20-25 dkg ét csoki és kevés étolaj

A hozzávalókból tésztát készítünk és pár órára a hűtőbe tesszük. Nálam ez egy éjszaka volt.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A lehűlt a tésztát 4-5 mm vastagságúra nyújtjuk és tetszőleges méretű korongokat szaggatunk. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk és megsütjük, kb. 10 perc alatt, de ez sütőfüggő!!! A kisült korongokat rácsra téve hűlni hagyjuk.
A kihűlt tésztát megtöltjük a lekvárral és pár órát pihentetjük.
A csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk és pici étolajjal hígítjuk. Jól elkeverjük. Ha esetleg csomós maradna a csokink átszűrjük.  Egy tálcára szilikonos sütőpapírt teszünk és ráhelyezünk rácsot.  A sütit rárakosgatjuk és az olvasztott csokoládéval bevonjuk. Tetejét tetszőlegesen díszítjük. Egy napot állni hagyjuk.

Azért teszek papírt a tálcára, hogy így könnyebben össze tudjuk szedni a lefolyt, megkötött  csokoládét és újra fel lehet használni.
A mogyoró helyett tehetünk darált diót vagy mandulát is a tésztába.











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...