Hozzávalók:
30 dkg liszt
10 dkg őrölt mogyoró
10 dkg porcukor
vanília
25 dkg vaj / margarin
1 tojássárgája
3-4 evőkanál rum
citrom héja
csipet só
Töltéshez ízlés szerint lekvár
Bevonáshoz kb. 20-25 dkg ét csoki és kevés étolaj
A hozzávalókból tésztát készítünk és pár órára a hűtőbe tesszük. Nálam ez egy éjszaka volt.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A lehűlt a tésztát 4-5 mm vastagságúra nyújtjuk és tetszőleges méretű korongokat szaggatunk. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk és megsütjük, kb. 10 perc alatt, de ez sütőfüggő!!! A kisült korongokat rácsra téve hűlni hagyjuk.
A kihűlt tésztát megtöltjük a lekvárral és pár órát pihentetjük.
A csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk és pici étolajjal hígítjuk. Jól elkeverjük. Ha esetleg csomós maradna a csokink átszűrjük. Egy tálcára szilikonos sütőpapírt teszünk és ráhelyezünk rácsot. A sütit rárakosgatjuk és az olvasztott csokoládéval bevonjuk. Tetejét tetszőlegesen díszítjük. Egy napot állni hagyjuk.
Azért teszek papírt a tálcára, hogy így könnyebben össze tudjuk szedni a lefolyt, megkötött csokoládét és újra fel lehet használni.
A mogyoró helyett tehetünk darált diót vagy mandulát is a tésztába.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése