Nyomtatás

2018. február 20., kedd

Sütőtökös tócsi szűzpecsenyével

Nem olyan macerás elkészíteni, mint leírni :D Ő is egy ünnepi menü volt a sok közül. Nem megszokott,nem mindennapi. A tócsiról ki sem derült, hogy sütőtök van benne ;) Dehogy árultam el! Lehet meg sem eszik :D Viszont a szűzpecsenye az egy hús csoda! Nagyon szeretjük, nemhiába a sertések legnemesebb húsa.




Hozzávalók a tócsihoz:

30 dkg főtt krumpli
30 dkg sült tök
40 dkg liszt
1 egész tojás
ízlés szerint só, bors

a sütéshez olaj

Krumplinyomón összetörjük a zöldségeket és összeállítjuk a tésztát. Golyókat formázunk, ellapítjuk és megsütjük.


Hozzávalók a húshoz:

1 kg szűzpecsenye
4 gerezd fokhagyma
1 teáskanál tarkabors
10-15 darab bazsalikom levél
4 evőkanál sótlan mogyoró
2 evőkanál frissen reszelt parmezán
ízlés szerint só

A fűszereket durvára zúzzuk, összekeverjük a sajttal és egy darab sütőpapírra tesszük. Ebbe beleforgatjuk a szűzpecsenyét és becsomagoljuk.
190 fokos, előmelegített sütőben fél órát sütjük. Ha elkészült pihentetjük és felszeleteljük.

Tippek, tapasztalatok:

Tálaláshoz a sütőtökös tócsira tejfölt, reszelt sajtot is tehetünk. A tócsik mérete kb. a hús átmérőjével volt megegyező. De természetesen elkészíthető más körettel is ez az étel.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...