2015. szeptember 21., hétfő

Túrós perecek

Ezt a sósat is a gyors, alig van vele munka kategóriába sorolnám :) Nézzétek csak a receptet!

Hozzávalók:
25 dkg liszt
25 dkg margarin
25 dkg túró


Az alapanyagokat összedolgozzuk ízlés szerint sóval ( 1,5 - 2 dkg ) és éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap nyújtjuk, formázzuk, egy kis pihentetés a tepsiben és 200 fokon sütjük.
Készíthetünk belőle perecet, rudakat, pogácsákat is.
Túrós perecek

2 megjegyzés:

  1. Kedves Rita!
    Megkozelitoleg mennyi so kell ehhez a mennyiseghez?

    Elnezest, de nincsenek ekezeteim a billentyuzeten(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves...!

      Igazából ízlés szerint. 50 dkg liszthez szoktak 2.5 dkg-ot adni, akkor ennek megfelelően feleződik a mennyiség. De ha begyúrtad a tésztát kóstold meg és tudsz korrigálni.

      Törlés

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...