Nyomtatás

2015. szeptember 21., hétfő

Túró alapú perec, rúd

Ezt a sósat is a gyors, alig van vele munka kategóriába sorolnám :) Nézzétek csak a receptet!


Hozzávalók:
25 dkg liszt
25 dkg margarin
25 dkg túró


Az alapanyagokat összedolgozzuk ízlés szerint sóval ( 1,5 - 2 dkg ) és éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap nyújtjuk, formázzuk, ha rudat vagy pogácsát készítünk belőle lekenjük tojással és megszórjuk sajttal. Egy kis pihentetés a tepsiben és 200 fokon sütjük.

Készíthetünk belőle perecet, rudakat, pogácsákat is.




9 megjegyzés:

  1. Kedves Rita!
    Megkozelitoleg mennyi so kell ehhez a mennyiseghez?

    Elnezest, de nincsenek ekezeteim a billentyuzeten(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves...!

      Igazából ízlés szerint. 50 dkg liszthez szoktak 2.5 dkg-ot adni, akkor ennek megfelelően feleződik a mennyiség. De ha begyúrtad a tésztát kóstold meg és tudsz korrigálni.

      Törlés
  2. Se sütőpor se élesztő?

    VálaszTörlés
  3. Világ legegyszerűbbje :) Szoktam fele juhtúróval, medvehagymával, vagy csilipehellyel + parmezánnal. És ha adhatok egy tippet: csak csipet sóval ebből a tésztából csodás lekvárral töltött keflicskéket lehet sütni, amit még melegen vaníliás cukorba kell hempergetni :)

    VálaszTörlés
  4. A lekváros-túrós kifli mennyi ideig marad friss?

    VálaszTörlés
  5. Bocsi a kései válaszért! Nálunk egy nap alatt elfogyott, nem tudok pontos infót adni. Úgy gondolom két napig friss marad, ha megfelelően van tárolva.

    VálaszTörlés
  6. Bizoooony! Semmiféle puffasztó nem kell bele. Évek óta sütök ezekkel a hozzávalókkal. Ha előző este begyúrod, s hűtőben pihenteted,másnap sütöd, még fenséges finomabb lesz. 😊

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...