2015. szeptember 21., hétfő

Túró alapú perec, rúd

Ezt a sósat is a gyors, alig van vele munka kategóriába sorolnám :) Nézzétek csak a receptet!


Hozzávalók:
25 dkg liszt
25 dkg margarin
25 dkg túró


Az alapanyagokat összedolgozzuk ízlés szerint sóval ( 1,5 - 2 dkg ) és éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap nyújtjuk, formázzuk, ha rudat vagy pogácsát készítünk belőle lekenjük tojással és megszórjuk sajttal. Egy kis pihentetés a tepsiben és 200 fokon sütjük.

Készíthetünk belőle perecet, rudakat, pogácsákat is.


Túrós perecek

6 megjegyzés:

  1. Kedves Rita!
    Megkozelitoleg mennyi so kell ehhez a mennyiseghez?

    Elnezest, de nincsenek ekezeteim a billentyuzeten(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves...!

      Igazából ízlés szerint. 50 dkg liszthez szoktak 2.5 dkg-ot adni, akkor ennek megfelelően feleződik a mennyiség. De ha begyúrtad a tésztát kóstold meg és tudsz korrigálni.

      Törlés
  2. Se sütőpor se élesztő?

    VálaszTörlés
  3. Világ legegyszerűbbje :) Szoktam fele juhtúróval, medvehagymával, vagy csilipehellyel + parmezánnal. És ha adhatok egy tippet: csak csipet sóval ebből a tésztából csodás lekvárral töltött keflicskéket lehet sütni, amit még melegen vaníliás cukorba kell hempergetni :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi az ötleteket Edit! :) Kipróbálom!

      Törlés

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...