2015. szeptember 6., vasárnap

Flódni

Gondolom sokan ismeritek ezt a nagyon finom süteményt, kalácsot. Fantasztikus töltelékek, finom tészta és együtt! Igazi ízorgia :) Első nekifutásra macerásnak tűnik az elkészítése, bizony a töltelékkel elmegy egy kis idő. De! De megéri!

Hozzávalók a tésztához:

50 dkg liszt
25 dkg margarin
1 mokkáskanál szódabikarbóna
5 dkg élesztő pici cukros langyos tejben felfuttatva
4 evőkanál porcukor
1 cs vaníliáscukor
1 dl tejföl
baracklekvár


almás töltelék: 1 kg alma, 4 dkg vaj, 1/2 citrom leve,ízlés szerint cukor

mákos töltelék: 25 dkg darált mák, 13 dkg cukor, 1 dl tej

diós töltelék: 25 dkg dió, 11 dkg cukor, 1 dl tej

Elkészítjük a töltelékeket:

almát megtisztítjuk, felszeleteljük, a vajat serpenyőben felolvasztjuk és rátesszük a cukrot majd az almát.ráöntjük a citrom levét és megpároljuk.

mákot összekeverjük a cukorral, felöntjük a tejjel és felfőzzük

diót összekeverjük a cukorral, felöntjük a tejjel és felfőzzük

a töltelékeket kihűtjük, közben elkészítjük a tésztát és négy részre osztjuk.

kinyújtjuk az egyik tésztát, papírozott tepsibe tesszük. megkenjük lekvárral, rátesszük a mákos tölteléket
ismét egy tészta, lekvárral kenjük és az almás töltelék, megint egy tészta, lekvár és a diós töltelék
végül tésztával fejezzük be
lekenjük tojással, megszurkáljuk, kelesztjük, majd fél óra elteltével 180 fokon megsütjük.

A szép hullámos tetőt úgy készítettem, hogy miután lekentem sárgájával a tésztát villával "megsimogattam".
Természetesen a töltelékek sorrendje felcserélhető! 


Flódni



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...