2015. szeptember 21., hétfő

Sajtos bucik

Évekkel ezelőtt készítettem ezeket a bucikat. Csak úgy etetik magukat :) Levesekhez is kitűnőek, önmagukban is tökéletesek.

Hozzávalók:

50 dkg liszt
17 dkg puha margarin
17,5 dkg tejföl
2,5 dkg élesztő
1 tojás és egy sárgája a kenéshez
0,5 dl tej
3 kávéskanál só
2 kávéskanál cukor
10 dkg sajt + 5 dkg a tetejére

Az élesztőt langyos tejben a cukor hozzáadásával megfuttatjuk.
A hozzávalókból tésztát dagasztunk. Kétszer hajtogatjuk 15-20 perces pihentetővel. Minden hajtogatásnál megszórjuk 5-5 dkg durvára reszelt sajttal. Hajtogatás: jobbról balra, balról jobbra, lentről fel, fentről le. Minden pihentetés között takarjuk le a tésztát.
Kinyújtjuk kb. 2 cm-es vastagságra, a tetejét megkenjük tojássárgájával. Megszórjuk reszelt sajttal, majd felvágjuk.
Tepsiben még kelesztjük negyed órát és 180-200 fokos előmelegített sütőben megsütjük.

Nekem kevés volt a só mennyisége, de ez ízlés kérdése. De ahogy a nagyanyám, dédanyám mondotta volt: sótlan volt a só! :)

Sajtos bucik




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...