2015. szeptember 20., vasárnap

Habos krémes linzer

Meglátni és megszeretni egy pillanat műve volt! :) Az eredeti recept dióval készült én mandulára váltottam. Szeretjük a diót is, de sok mandulánk volt itthon és nagyon finom az íze. Főleg pirítva.

Hozzávalók a tésztához:

35 dkg liszt
10 dkg porcukor
fél csomag margarin ( 12,5 dkg )
1 csomag sütőpor
1 csomag vanília
4 tojássárgája

A hozzávalókból tésztát készítünk és fél órára hűtőbe tesszük.

Hab:

4 tojásfehérje
15 dkg porcukor
10 dkg szeletelt mandula esetleg vagdalt dió

A fehérjét habbá verjük, beletesszük a porcukrot és fényesre dolgozzuk.

A tésztát két részre osztjuk, kinyújtjuk és a papírral bélelt tepsire tesszük. A lapokat megkenjük baracklekvárral, elosztjuk a habot, elkenjük majd megszórjuk a mandulával ( dióval ). 180 fokos sütőben külön-külön megsütjük.
Tepsi méret: 30 x 35 cm

Krém:

3 dl tej
1 csomag vaníliás puding
fél csomag ( 12,5 dkg ) margarin
15 dkg porcukor

A tejben felfőzzük a pudingot és kihűtjük. A margarint habosra keverjük a cukorral, majd a kihűlt pudinggal összedolgozzuk. A krémet betöltjük a két lap közé. Hűtőbe tesszük, pár óra múlva szeleteljük.

Habos krémes linzer





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...