2015. szeptember 13., vasárnap

Habos kókuszos csiga

Egyszerű, nagyszerű, könnyen elkészíthető :)

Hozzávalók a tésztához:

50 dkg liszt
25 dkg margarin
csipet só
3 tojássárgája
2.5 dkg élesztő cukros tejben ( fél deci ) felfuttatva

A hozzávalókból rugalmas tésztát készítünk, ha kemény kevés tejjel lazítjuk.

Töltelék:

3 tojásfehérje
30 dkg cukor
20 dkg kókuszreszelék

Tojásfehérjéből kemény habot készítünk, hozzáadjuk a cukrot, azzal tovább verjük, végül belekeverjük a kókuszt.

Tésztát ketté osztjuk,kinyújtjuk, megkenjük a töltelék felével és feltekerjük, majd kb. 1 cm-es darabokra vágjuk. A másik felét is így készítjük el.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, 200 fokon megsütjük. Nem szabad túlsütni, mert kiszárad. Épp hogy színt kapjon.


Tölteléknek használhatunk diót vagy mandulát is.

Habos kókuszos csiga

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...