Nyomtatás

2015. szeptember 21., hétfő

Baconos pogácsák

Nagyon szép kis pogik na és az íze! A szalonnától valami fantasztikus! Nekem is kicsit döcögősen ment a szaggatás, mert lusta voltam ledarálni a szalonnát, inkább felkockáztam, de nem eléggé. Ami kipotyogott szaggatás közben, azt visszadugdostam a tésztába :) Nálam a főtt krumplit burgonyapüré helyettesítette.

Hozzávalók:

50 dkg liszt
10 dkg bacon
5 dkg margarin
15 dkg főtt-tört burgonya
2,5 dl tej
2,5 dkg élesztő
reszelt sajt
pici cukor
ízlés szerint só ( kb. 2,5 dkg )
+ tojássárgája a kenéshez

A lisztet elkeverjük a burgonyával és a sóval. Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk. Hozzáadjuk a liszthez és összegyúrjuk. A bacont ledaráljuk és összekeverjük a puha margarinnal. A tésztát kinyújtjuk és megkenjük a baconos margarinnal, majd hajtogatjuk. 3 x hajtjuk a tésztát,minimum 10 perces pihentetéssel. Kinyújtjuk téglalappá, majd jön a jobbról balra, balról jobbra, fentről le és lentről fel. A pihentetések között takarjuk le a tésztánkat.

Végül nyújtjuk,szaggatjuk,megkenjük tojással,rátesszük a sajtot ,kelesztjük,majd 200 fokon sütjük.


Baconos pogácsák




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...