Nyomtatás

2016. szeptember 21., szerda

Csokis repedt kekszek

A kekszek keksze! :) Egyszerűen nem lehet abba hagyni az evését! Próbáljátok csak ki!



Hozzávalók:

17 dkg csokoládé
10 dkg vaj
½ csésze cukor ( csésze= 3dl )
2 tojás
1 teáskanál vaníliás cukor
1 ½ csésze liszt
2 evőkanál kakaópor
¾ teáskanál sütőpor
¼ teáskanál só

porcukor a hempergetéshez

A csokoládét a vajjal egy edényben összeolvasztjuk, majd félretesszük kicsit hűlni. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, belerakjuk a vaníliás cukrot és a langyosra hűlt csokoládékrémet, simára dolgozzuk.
A lisztet elkeverjük a sütőporral, a kakaóval és a sóval, majd a csokis krémhez adjuk. Alaposan összekeverjük. A masszát 1 ½ órára a hűtőbe rakjuk dermedni.

A sütőt 185 °C-ra előmelegítjük, két tepsire sütőpapírt teszünk.

A tésztából kis golyókat formálunk, meghempergetjük a porcukorban és tepsire rakjuk őket nem túl közel egymáshoz. 12 perc alatt készre sütjük. Amikor letelik a 12 perc, még nagyon puhácskák az igen látványos kekszek, de ahogy hűlnek, a szélük megszilárdul, és lehet tálra rakosgatni őket.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...