17 dkg csokoládé
10 dkg vaj
½ csésze cukor ( csésze= 3dl )
2 tojás
1 teáskanál vaníliás cukor
1 ½ csésze liszt
2 evőkanál kakaópor
¾ teáskanál sütőpor
¼ teáskanál só
porcukor a hempergetéshez
A csokoládét a vajjal egy edényben összeolvasztjuk, majd félretesszük kicsit hűlni. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, belerakjuk a vaníliás cukrot és a langyosra hűlt csokoládékrémet, simára dolgozzuk.
A lisztet elkeverjük a sütőporral, a kakaóval és a sóval, majd a csokis krémhez adjuk. Alaposan összekeverjük. A masszát 1 ½ órára a hűtőbe rakjuk dermedni.
A sütőt 185 °C-ra előmelegítjük, két tepsire sütőpapírt teszünk.
A tésztából kis golyókat formálunk, meghempergetjük a porcukorban és tepsire rakjuk őket nem túl közel egymáshoz. 12 perc alatt készre sütjük. Amikor letelik a 12 perc, még nagyon puhácskák az igen látványos kekszek, de ahogy hűlnek, a szélük megszilárdul, és lehet tálra rakosgatni őket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése