Nyomtatás

2021. december 12., vasárnap

Wellington lazac

Tavaly karácsonykor készítettem el ebben a formában a lazacot. Igazán egyszerű a recept, nagyon -nagyon finom. A munka minimális! Igazi ünnepi étel 😊



Hozzávalók 4 főre



4 szelet lazac (bőr nélkül)
só, bors ízlés szerint
3-4 evőkanál vaj 
3 gerezd fokhagyma 
25 dkg krémsajt (nálam mascarpone)
25 dkg bébispenót 
frissen reszelt szerecsendió ízlés szerint
5 dkg reszelt parmezánsajt 
2 csomag leveles tészta 
tojás a kenéshez


Serpenyőben felolvasztjuk a vajat, beletesszük a zúzott fokhagymát, a krémsajtot majd folyamatos keverés mellett pár perc alatt összefőzzük. 

Hozzáadjuk a bébispenótot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, frissen reszelt szerecsendióval fűszerezzük. Ezt is néhány percig főzzük, míg a spenót összeesik. Hozzáadjuk a reszelt parmezánt és félre tesszük hűlni. 

A lazac szeleteket sózzuk-borsozzuk. 

A leveles tésztákat megfelezzük, közepére tesszük a lazacot, majd a már jól kihűlt spenótos masszával bevonjuk a tetejét mindegyik szeletnek. 

A tésztát körbekenjük felvert tojással, majd becsomagoljuk a lazacot. papírral bélelt tepsire tesszük, szintén lekenjük, majd egy villa segítségével megdíszítjük. 

190 fokos, előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. 














Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...