Nyomtatás

2015. augusztus 23., vasárnap

Mákos zserbó



A diós zserbót már bemutattam nektek. Íme a párja a mákos. Ugye tudjátok? Isteniiii!

Tészta az a saját, a töltelék pediglen változik. Bármikor elkészíthető, de a karácsonyi asztalra szigorúan ajánlott a mákszeretőknek :)

Hozzávalók a tésztához:


45 dkg liszt
20 dkg zsír
1 evőkanál porcukor
1/2 csomag sütőpor
2,5 dkg élesztő
1 egész tojás
2 tojássárgája
2-3 evőkanál tejföl
1/2 dl langyos tej

Töltelék:

30-40 dkg darált mák
citrom héja
cukor ízlés szerint
szilvalekvár

Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A többi hozzávalóval együtt tésztát készítünk és négy részre osztjuk.

A darált mákhoz hozzáadjuk a cukrot, a reszelt citrom héjat és összekeverjük.

Egy 30x36cm-es tepsibe sütőpapírt teszünk.

Az egyik tésztát kinyújtjuk, megkenjük szilvalekvárral, megszórjuk mákkal. És így tovább, amíg elfogy a tésztánk. Tetejét meggörgetjük sodrófával, hogy szép egyenletes legyen. Ezután megszúrkáljuk és fél órát kelesztjük.

A sütőt előmelegítjük 180-200 fokra és a tésztánkat megsütjük.

Ha kivettük a sütőből egy tepsivel vagy tálcával finoman nyomkodjuk meg, hogy szép egyenletes legyen a tésztánk.

Amikor kihűlt felvágjuk és porcukorral megszórjuk.

Mákos zserbó



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...