Hozzávalók a tésztához:
3 x 1,5 dl tejföl
3 x 1 tojás
3 x 1 mokkáskanál szódabikarbóna
3 x 5 evőkanál liszt
3 x 5 evőkanál kristálycukor
tésztánként 5 evőkanál kakaópor, 5 evőkanál darált mák és 5 evőkanál darált dió
A krémhez:
1 liter tej
8 evőkanál búzadara
2 csomag vaníliás cukor
25 dkg vaj
25 dkg porcukor
1 egész tojást habosra keverünk 5 evőkanál kristálycukorral. Hozzáadunk 1,5 dl tejfölt, 5 evőkanál lisztet és a mokkáskanál szódabikarbónát. Simára keverjük, végül hozzáadunk 5 evőkanál darált diót. A masszát a kibélelt tepsibe öntjük, elsimítjuk, és megsütjük. Míg az első tészta sül, elkészítjük a második adag masszát, csak a dió helyett mákot teszünk bele. Ha az első adag tészta kisült, deszkára borítjuk. A tepsibe új adag sütőpapírt teszünk, és a mákos masszát az előzőhöz hasonlóan kisütjük. Ugyanígy készítjük el a kakaós tésztát.
A tejet felforraljuk, és állandó keverés mellett beleszórjuk a grízt, vagyis a búzadarát. Addig főzzük kevergetve, míg be nem sűrűsödik. Ha kész, érdemes az edényt hideg vízbe állítani, hogy gyorsan hűljön. A vajat habosra keverjük a porcukorral és mikor a tejbegríz kihűlt, akkor azt is belekeverjük.
A kakaós tésztát megkenjük a krém egyharmadával, rátesszük a mákosat és a második réteg krémet is rákenjük. A diós tészta megy a tetejére, de a sorrenden lehet változtatni.
Végül a sütemény tetejét is megkenjük a harmadik adag krémmel, és megszórjuk darált dióval.
Pár órára hűtőbe tesszük és szeleteljük.
Tepsi mérete kb. 30x20 cm
Csíkos süti |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése