Ezt a receptet az éterben találtam, méghozzá a Webcukrászda oldalán. Nagyon megtetszett, de változtatnom kellett a recepten, mert nem volt annyi időm, mint az eredetileg írták. Ott ugyanis egy éjszakás műszakot le kellett volna húznia a tésztának a hűtőben. Nálam pedig már nagyon reggel volt. Így több élesztővel és kevesebb érési idővel dolgoztam. A végeredmény egy remek pogi lett. Többfelé vittem, vitték és mindig sikert aratott.
Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg margarin
2 dl natúr joghurt
1 csapott evőkanál só
10 dkg reszelt sajt
1/2 dl langyos tej
1 teáskanál cukor
5 dkg élesztő
1 egész tojás
Tetejére:
1 tojás sárgája
reszelt sajt
ízlés szerint magok
A langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát készítünk. Egy órára a hűtőbe tesszük.
Ha pihent és lehűlt a tészta nyújtjuk, tetszés szerinti méretű pogácsákat szaggatunk. Tepsire tesszük, lekenjük a sárgájával, sajtot vagy magokat teszünk a tetejére. Kb. fél órát meleg helyen kelesztjük és 200 fokon megsütjük.
Ugye mindig meleg helyen kelesztünk? A kelt tészták nagyon kényesek ám. Vagy takard be - le, vagy tedd a tűzhely tetejére amíg melegszik a sütő. Nehogy megfázzon a tészta!
Joghurtos pogácsa |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése