Nyomtatás

2015. augusztus 31., hétfő

Karamell szelet

Már nagyon régen sütöttem, tetszetős és finom krémes sütemény. Egyszerű és nagyszerű!

Hozzávalók a tésztához

20 dkg cukor
15 dkg liszt
1 dl tej
4 db tojás
fél csomag sütőpor
2 db 3 in 1 kávé
1 dl étolaj

Krémhez:

2 csomag karamell ízű pudingpor
5 dl tej
20 dkg margarin
15 dkg porcukor
Tetejére

Tetejére:

4 dl tejszínhab

Elkészítés:

A hozzávalókból piskótatésztát készítünk, közepes méretű tepsibe öntjük és 180 fokon megsütjük.
A pudingporból félre teszünk 2 teáskanálnyit.
A krémhez a többi pudingot a tejben megfőzzük, majd kihűtjük. A margarint a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a pudingot és a kihűlt tészta tetejére simítjuk.
A tejszínt felverjük, a krémre kenjük, de nem kell nagyon elsimítani.
Két teáskanál karamell pudingot 3 teáskanál cukorral, 2 teáskanál étolajjal és kb 1-1.5 dl vízzel felfőzünk.
A tejszínre csurgatjuk és egy villa segítségével belecirógatjuk a habba, hogy szép márványmintás legyen.

Tepsi méret: 30x20 cm



Karamell szelet 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...