Hozzávalók a tésztához:
60 dkg liszt
10 dkg margarin
30 dkg porcukor
1 tojás
1 cs. sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
pici só
2 dl tej
A hozzávalókat összegyúrjuk és 6 részre osztjuk.
Két lapot sütőlapon akkorára sütünk mint amiben majd a rudakat sütjük.
Kinyújtjuk a többi tésztát is, és megkenjük a szintén 4 részre osztott mákos töltelékkel, ami a következő:.
20 dkg darált mák
25 dkg porcukor
20 dkg liszt amiben elkeverünk 1 sütőport
10 dkg olvasztott margarin
2 dl langyos tej
2-3 vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
Ezeket jól összedolgozva rákenjük a lapokra, és feltekerjük mint a bejglit, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a 4 rudat, előmelegített sütőben közepes tűzön 25-30 percig sütjük, amíg kezd barnulni. Össze fognak nőni, de nem kell szétszedni őket.
A rudakhoz legalább 25 cm szélesre kell nyújtani a tésztát hogy minél több legyen rajta a tekerés.
Krém hozzávalói:
1 l tej
3 csomag vaníliás puding
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
A tejben felfőzzük a pudingot, kihűtjük. A puha margarint habosra keverjük a porcukorral és a pudinghoz keverjük és a vaníliás cukrot is hozzáadjuk.
Összeállítás:
1. Egy lapot leteszünk ..
2. A krém felét rákenjük..
3.A kihűlt,egybesült rudakat rátesszük
4. A krém másik felét rákenjük a rudakra..
5. A második lapot rárakjuk a krémre..
Csokival bevonjuk a tetejét és pár óra múlva szeleteljük.
Tepsi méret: 30x25 cm
Fekete rózsa |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése