Ecetes süti? Az meg mi a fene lehet? Milyen az íze? Kissé furán hangzik! Na jó, nem liter számra borítjuk bele az ecetet, csak finoman, módjával :)
A recept idestova több, mint 20 éve a birtokomban van. Jó anyám hozta a munkahelyéről, csak valahogy feledésbe merült. Aztán a kezem ügyébe. És a végeredmény egy kitűnő rágcsálni való, aminek más nevet adnék, mondjuk nem lehet abbahagyni stangli. Mert tényleg eteti magát. Pár nap múlva is finom omlós a tészta.
Hozzávalók:
70 dkg liszt
25 dkg vaj vagy margarin
20 dkg sertészsír
1 egész tojás
1 evőkanál 10 %-os ecet
kb. 3 dkg só
annyi víz, hogy rugalmas tésztát kapjunk
Összedolgozzuk az anyagokat és éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap a sütőt 200 fokra előmelegítjük.
A tésztát 3-4 mm vastagra kinyújtjuk, felszeleteljük, lekenjük tojással, megszórjuk ízlés szerint sajttal, köménymaggal majd megsütjük.
Egyszerű, gyors rágcsálni való.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése