Hozzávalók:
kb. 20 dkg sonka
kb. 20 dkg ecetes torma ( ízlés szerint, ki mennyire szereti)
10 dkg vaj
só, citromlé ízlés szerint
a besamell mártáshoz:
3 dkg vaj
3 dkg liszt
1,5 dl forró tej
só, bors, szerecsendió
A vajat felolvasztjuk, hozzákeverjük a lisztet, megpirítjuk és felöntjük a forró tejjel folyamatos keverés mellett. Levesszük a tűzről, ízesítjük a fűszerekkel majd kihűtjük.
A tormát szűrőbe tesszük, lecsepegtetjük a levét. A kihűlt besamellhez adjuk a puha vajat, a tormát, sót, citromlét. Kikeverjük és hűtőbe tesszük jó fél órára. Ha jól lehűlt a sonkaszeletek egyik szélére teszünk a krémből, feltekerjük. Salátán tálaljuk. Ha maradt meg a tormakrémből tehetünk a sonkatekercse két végére egy-egy krémrózsát is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése