Hozzávalók:
Krém:
5 dkg puha vaj vagy margarin
25 dkg porcukor
4 evőkanál tejszín
vanília aroma ízlés szerint
A margarint/vajat habosra keverjük a porcukorral, vaníliával és a tejszínnel. Hűtőbe tesszük.
Tészta:
22,5 dkg liszt
12,5 dkg porcukor
12,5 dkg holland kakaópor
12,5 dkg margarin vagy vaj
1 teáskanál szódabikarbóna
1/2 teáskanál sütőpor
1 egész tojás
A lisztet elkeverjük a kakaóporral, sütőporral, szódabikarbónával, porcukorral. Hozzáadjuk a margarint/vajat és a tojást. Tésztává gyúrjuk. Én egy pici tejet tettem hozzá, így jobban összeállt a tésztám. Kinyújtjuk, korongokat szaggatunk. tetszés szerint kisebb szaggatóval mintát nyomunk a közepére a tésztának. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 160 fokon 6-8 perc alatt megsütjük. Hűlés közben még szárad egy kicsit.
A kihűlt korongokat a krémmel összeragasztjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése