A tészta isteni finom, a krém is és úgy gondoltam pár darab kekszet ünnepi ruhába öltöztetek. És olyan szépek lettek.
Tészta hozzávalói:
40 dkg liszt
15 dkg porcukor
30 dkg vaj vagy margarin
1 tasak vaníliás cukor
csipet só
3 dkg kakaópor
Összegyúrjuk, fél órára hűtőbe tesszük. Ha letelt az idő kinyújtjuk, tetszőleges méretű korongokat szaggatunk és 180-200 fokon megsütjük. Ne sokáig! Kb. 10-12 perc elég, nehogy nagyon megkeményedjenek a kekszek.
Krém:
15 dkg ét vagy tejcsoki
1 dl tejszín
3,5 dkg margarin vagy vaj
A tejszínt felmelegítjük, beletesszük a csokit, ha felolvadt hozzáadjuk a vajat. Többször megkeverjük, hagyjuk hűlni, sűrűsödni. Végül a kihűlt a korongokat összeragasztjuk.
Tetejére marcipánból tetszőleges mintákat készíthetünk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése