Mitől amerikai? Hát ők eszik éjjel nappal Sültekhez, grillezett húsokhoz, tán szendvicsekbe is. Nagy sikere volt nálunk is, amikor elkészítettem.
Hozzávalók:
kb. fél kiló fejeskáposzta
2-3 szél sárgarépa
pici hagyma
8-10 evőkanál majonéz
15-20 dkg tejföl
só, bors, citromlé ízlés szerint
A káposztát vékony csíkokra vágjuk vagy lereszeljük. A tisztított répát nagylyukú reszelőn lereszeljük. A hagymát apróra vágjuk. Egy nagyobb tálba tesszük, lesózzuk, állni hagyjuk.
A majonézt kikeverjük a tejföllel, fűszerekkel. A zöldségekre öntjük, összekeverjük. Hűtőbe tesszük és hagyjuk, hogy jól összeérjenek az ízek.
Természetesen lehet a zöldségeket variálni is, többfélét is tehetünk bele. Lehet lila káposzta, zeller, stb. Az öntetet ízesíthetjük másképp is, mindenki a saját ízlésének megfelelően.
Tramita Rita vagyok, Tatán lakom fiaimmal és a férjemmel. Óvodában dolgozom dadusként. Sokat tevékenykedem a konyhában, szeretem a kézműves munkákat is. Nagyanyámtól lestem el a konyhai munkálatok csínját-bínját :) Ő nagyon sokat sütött, nem volt olyan hétvége, hogy két három fajta sütemény ne lett volna a kamrában. Valószínű innen a szeretete az én sütögetéseimnek is. Találtok nálam mindenfélét, legyen az mézeskalács, étel, ital, lekvár, sütemény és egyebek.
Nyomtatás
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése