Hozzávalók a tócsihoz:
30 dkg főtt krumpli
30 dkg sült tök
40 dkg liszt
1 egész tojás
ízlés szerint só, bors
a sütéshez olaj
Krumplinyomón összetörjük a zöldségeket és összeállítjuk a tésztát. Golyókat formázunk, ellapítjuk és megsütjük.
Hozzávalók a húshoz:
1 kg szűzpecsenye
4 gerezd fokhagyma
1 teáskanál tarkabors
10-15 darab bazsalikom levél
4 evőkanál sótlan mogyoró
2 evőkanál frissen reszelt parmezán
ízlés szerint só
A fűszereket durvára zúzzuk, összekeverjük a sajttal és egy darab sütőpapírra tesszük. Ebbe beleforgatjuk a szűzpecsenyét és becsomagoljuk.
190 fokos, előmelegített sütőben fél órát sütjük. Ha elkészült pihentetjük és felszeleteljük.
Tippek, tapasztalatok:
Tálaláshoz a sütőtökös tócsira tejfölt, reszelt sajtot is tehetünk. A tócsik mérete kb. a hús átmérőjével volt megegyező. De természetesen elkészíthető más körettel is ez az étel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése