Hozzávalók:
2 dl schar gluten free mix it! universal liszt
2 dl tej
1 egész tojás
1 púpozott teáskanál porcukor
csipet só
késhegynyi szódabikarbóna
Tojást, tejet összekeverjük, hozzáadjuk a porcukrot, sót, szódabikarbónát. Belekeverjük a lisztet és simára dolgozzuk a tésztát.
Serpenyőben olajat forrósítunk, majd evőkanál segítségével adagoljuk a tésztát és mindkét oldalát megsütjük. Menet közben a tészta egy kicsit megemelkedik a szódabikarbóna által.
Tippek, tapasztalatok:
Nagyon egyszerű az elkészítése, semmi bonyodalmam nem volt vele. Ennél a változatnál azt tapasztaltam, hogy frissen fogyasztva a legjobb, másnapra már kicsit száraz volt. De ez a mennyiség nem fog ki senkin :) Elfogyasztható még a sütés napján.
Lekvárral, szószokkal kitűnő!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése