Nyomtatás

2016. augusztus 4., csütörtök

Habos almás

Citromhab oldalán láttam meg ezt a szépséget. Még langyosan a szélét megkóstoltam, már akkor isteni volt, hát még egy egész szelet!!! Egy kicsit változtattam rajta, több pudingot használtam fel. Íme a recept:

A tészta:

50 dkg liszt
20 dkg porcukor
25 dkg vaj vagy margarin
egy csipet só
3 tojás sárgája
1 csomag sütőpor
reszelt citromhéj
3-4 evőkanál tejföl

A töltelék:

5 dkg vaj vagy margarin
1,5 kg alma
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás pudingpor
3 tojás fehérje

Elkészítés:

A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk. A tésztát kettévesszük úgy, hogy az egyik rész kicsivel nagyobb legyen.
A nagyobbik részt a hűtőbe, a kisebb részt a fagyasztóba tesszük,annyira, hogy le tudjuk reszelni.


A töltelékhez az almákat meghámozzuk, felszeleteljük, és a vajon a cukorral félpuhára pároljuk.
A pudingport kevés vízzel elkeverjük, az almához öntjük és besűrítjük. Langyosra hűtjük.


A tojásfehérjét habbá felverjük és óvatosan beleforgatjuk az almát.


A hűtőben tárolt tésztát kivesszük, kinyújtjuk majd papírral bélelt tepsibe tesszük. Megszórjuk kevés morzsával.
Ráhalmozzuk a tölteléket, majd a fagyasztott tésztát nagyobb lyukú reszelővel a töltelék tetejére reszeljük.
200 fokon megsütjük. Ízlés szerint porcukorral, fahéjas porcukorral meghintjük.

Tepsi méret: 35x25
                     












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...