Hozzávalók:
A tésztához:
35 dkg liszt
10 dkg darált mogyoró (esetleg dió, mandula)
25 dkg hideg vaj
12 dkg porcukor
1 egész tojás
csipet só
bevonáshoz:
10 dkg darált mogyoró (esetleg dió, mandula)
25 dkg hideg vaj
12 dkg porcukor
1 egész tojás
csipet só
bevonáshoz:
kb. 30 dkg csokoládé és étolaj
Az anyagokból tésztát készítünk, majd egy órán át a hűtőben pihentetjük.
A lehűlt tésztát lisztezett felületen fél centis vastagságúra kinyújtjuk, majd perec formával kiszúrjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük.
A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, kevés étolajjal megfelelő sűrűségűre hígítjuk.
A kihűlt pereceket bevonjuk, rácsra téve dermedni hagyjuk.
Az anyagokból tésztát készítünk, majd egy órán át a hűtőben pihentetjük.
A lehűlt tésztát lisztezett felületen fél centis vastagságúra kinyújtjuk, majd perec formával kiszúrjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük.
A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, kevés étolajjal megfelelő sűrűségűre hígítjuk.
A kihűlt pereceket bevonjuk, rácsra téve dermedni hagyjuk.
A csokizást a következőképpen végezetem:
- a pereceket rácsra sorakoztattam, a csokit nyomózsákba (neylon) tettem, kis lyukat vágtam rá és egyesével vontam be a pereceket. Így nem lett minden csokis, egyszerűbb, tisztább volt a munka :)
A felesleges csoki a tálcára csöpögött, amit dermedés után szépen össze lehet szedni és újra felhasználni.
Mivel jelenleg nyár van és nagyon meleg, így dobozba tettem és a hűtőben tárolom.
Finom ropogós, natúr állapotában is tökéletes.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése