Tramita Rita vagyok, Tatán lakom fiaimmal és a férjemmel. Óvodában dolgozom dadusként. Sokat tevékenykedem a konyhában, szeretem a kézműves munkákat is. Nagyanyámtól lestem el a konyhai munkálatok csínját-bínját :) Ő nagyon sokat sütött, nem volt olyan hétvége, hogy két három fajta sütemény ne lett volna a kamrában. Valószínű innen a szeretete az én sütögetéseimnek is. Találtok nálam mindenfélét, legyen az mézeskalács, étel, ital, lekvár, sütemény és egyebek.
Nyomtatás
2016. július 26., kedd
Kínai szezámmagos csirkegolyók
Na kérem szépen ezt is megcsináltam.Kicsit macerás volt, de higgyétek el megérte!!! Régóta leírtam ezt a receptet csak tartottam tőle. Nagyon finom, nagy sikere volt. Még a nagymamámnak is ízlett. Biztos többször kerül majd az asztalra, de nem golyó formában. Azt már nem! Csak is felcsíkozva és úgy bundázva.
Hozzávalók a bundához:
8 ek étkezési keményítő
6 ek liszt
1 ek napraforgó olaj
fél dl víz
1 db tojás
1 kg csirkemellfilé ( nálam csak fél kiló )
Mázhoz:
ketchup
cukor
szójaszósz
chilipor vagy erős Pista ( nálam csípős pirosarany )
szezámmag
Elkészítés:
A keményítőt és a lisztet elkeverjük, hozzáadjuk a tojást, vizet és az olajat.
A csirkemellet nagyon vékony csíkokra vágjuk, szinte daráltra, hogy össze lehessen gyúrni. NEM DARÁLNI!!!
A mázhoz a cukrot kevés vízzel megolvasztjuk, majd hozzákeverjük a többi alapanyagot. A csirkemellből golyókat formázunk, belemártogatjuk a bundába, majd sűrűn lisztbe forgatjuk. Kisütjük, majd a mázba hempergetjük.
Kissé fura a húsból golyókat készíteni, hisz nincs ami összefogja. Az még hagyján! Megforgatni a bundában! Na az az igazi kihívás :D A lisztben már egyszerűbb a munka. A sütés is gyorsabban megy. Ha megsültek a golyók elég fura színük van és kemény a bundájuk. Aztán amikor megforgatjuk a mázba és beleharapunk...........hmmmmm isteni finom, omlós!
Annyit még meg kell említenem, hogy nekem a bunda és a máz kevés lett, újra kellett készítenem, mert menet közben elfogyott.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése