Egy könnyen, gyorsan elkészíthető ételt hoztam nektek. Többször készítettem már, nagyon finom.
Hozzávalók:
kb. 60-80 dkg csirkemell filézve
20 dkg húsos szalonna vagy kockázott bacon
1/2 liter tejföl
20-25 dkg natúr vagy tejszínes krémsajt
3-4 dl főzőtejszín
ízlés szerint só, bors, 2-3 fokhagyma
tészta, petrezselyem
A csirkemellet csíkokra, a szalonnát apróra vágjuk, a fokhagymát lereszeljük.
A húst kevés zsiradékon fehéredésig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a szalonnát. Lefedjük és közepes hőmérsékleten puhára főzzük.
A tejfölben elkeverjük a krémsajtot, tejszínt. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal és a reszelt fokhagymával. A puha húshoz hozzákeverjük, egyet rottyantunk rajta és kész is.
Spagettivel, makarónival tálaljuk, tetejére apróra vágott petrezselymet szórunk.
Tramita Rita vagyok, Tatán lakom fiaimmal és a férjemmel. Óvodában dolgozom dadusként. Sokat tevékenykedem a konyhában, szeretem a kézműves munkákat is. Nagyanyámtól lestem el a konyhai munkálatok csínját-bínját :) Ő nagyon sokat sütött, nem volt olyan hétvége, hogy két három fajta sütemény ne lett volna a kamrában. Valószínű innen a szeretete az én sütögetéseimnek is. Találtok nálam mindenfélét, legyen az mézeskalács, étel, ital, lekvár, sütemény és egyebek.
Nyomtatás
2020. március 12., csütörtök
Csirkemell sajtos - tejszínes mártásban
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése