Hozzávalók:
kb. 8-10 db palacsinta
töltelék:
25 dkg spenót (friss vagy fagyasztott)
25 dkg ricotta
ízlés szerint só, bors, fokhagyma
öntet:
3 dl natúr vagy görög joghurt (sűrű legyen!)
1 egész tojás
ízlés szerint só, bors
tetejére reszelt sajt
Palacsintát készítünk, mindenki a maga jól bevált receptjét. Kb. 8-10 db-ra lesz szükség.
A spenótot forró vízben pár perc alatt előfőzzük, majd hideg vízbe tesszük. Ezután alaposan kinyomkodjuk. Hozzűadjuk a ricottát, sóval, borssal, fokhagymával ízesítjük.
A joghurtba elkeverjük az egész tojást, sózzuk, borsozzuk.
A sajtot lereszeljük.
24 cm-es átmérőjü tortaformát kibélelünk papírral.
A kihűlt palacsintákat megtöltjük a spenótos - ricottás masszával. A formát kibéleljük, kinek milyen formában tetszik. Ha kész vagyunk a tetejére öntjük a fűszeres joghurtot, megszórjuk a reszelt sajttal.
Előmelegített, 180-200 fokos sütőben megsütjük, míg a sajt szépen megolvad, aranby színű lesz.
Tippek, tapasztalatok:
Nálam az elkészülés után pár órát a hútőben pihent, mert csak vacsorára sütöttem meg.
Tökéletes magában, de akár köretként is tálalhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése