Nyomtatás

2019. június 11., kedd

Fokhagymás garnéla pirítóssal

Nem tudom megmondani az okát, de a tengeri herkentyűktől sokáig tartottam. Halakat mindenféle formában megeszem. Aztán jó egy évvel ezelőtt gondoltam egyet és egy street food fesztiválon megkóstoltam a garnélát. Húh... nagyon finom! Ebben a formában többször készítettem már, nagyon gyorsan meg is van és alig kell alapanyag.




Hozzávalók:   (2-3 főre)

25 dkg tisztított garnéla
ízlés szerint 3-4 gerezd fokhagyma reszelve
sütéshez vaj
egy csokor petrezselyem aprítva
só, bors
bagett

A bagettet szeleteljük, majd pici vajon átpirítjuk.

Serpenyőben 2-3 evőkanál vajban elkezdjük pirítani a fokhagymát, majd rádobjuk a garnélákat. 2-3 pecet mindkét oldalán átsütjük. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük petrezselyemmel, átforgatjuk. Azonnal tálaljuk, a pirított bagettel fogyasztjuk.


Kínálhatjuk ebédre, vacsorára. Tökéletes minden alkalomra :)











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...