Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta
1 nagy camembert sajt
2 db körte
dió ízlés szerint
friss rozmaring
frissen őrölt bors
1 tojás sárgája
Sütőt előmelegítjük 200 fokra.
A tésztát felvágjuk négyzetekre. Nálam hosszában félbe, majd négy részre vágva, az az nyolc négyzet készült. Felét megkenjük pici vízzel, majd a másik felét ráillesztjük. A négy tészta szélét finoman bevágjuk, peremet készítünk rá. Nem kell teljesen az aljáig! Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.
A körtéket meghámozzuk, szeleteljük vagy daraboljuk és citromos vízbe tesszük, hogy ne barnuljanak meg.
A camembert sajtot felszeletlejük.
A diót tetszés szerint daraboljuk.
A tészta szélét lekenjük tojássárgájával.
A közepüket megtöltjük sajttal, körtével, dióval és friss rozmaringot szórunk rá.
Az előmelegített sütőben pirosra sütjük. Eközben a sajt megolvad, a tészta szépen megemelkedik és ropogósra sül. A megsült tésztákat frissen őrölt borssal meghintjük, melegen fogyasztjuk. Mellé egy pohár finom borral mennyei :)
Eredeti recept: http://tetovainyenc.cafeblog.hu/2017/10/10/leveles-tesztaban-sult-camembert-kortevel-dioval/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése