Számomra ez is egy olyan kategória, amit nem lehet abba hagyni :) Roppan, serceg, "csörög", valami mennyei!
25 dkg liszt
2 egész tojás
2 evőkanál pálinka ( nálam házi vegyes )
2 dkg puha vaj
2 evőkanál tejföl
csipet só
A hozzávalókat összedolgozzuk, könnyen nyújtható tésztát kapjunk. ( nálam egy pici liszt még került bele )
Kinyújtjuk kb. 1 - 1,5 mm vastagságúra ( lehet még vékonyabb is), derelyevágóval kisebb rombuszokat vágunk és a közepükbe két bemetszést készítünk. Egyik sarkát a másikon áthúzzuk és forró, bő olajban kisütjük mindkét oldalát. Papírszalvétán lecsöpögtetjük és porcukorral tálaljuk.
TIPP:
Hozzávalók:
25 dkg liszt
2 egész tojás
2 evőkanál pálinka ( nálam házi vegyes )
2 dkg puha vaj
2 evőkanál tejföl
csipet só
A hozzávalókat összedolgozzuk, könnyen nyújtható tésztát kapjunk. ( nálam egy pici liszt még került bele )
Kinyújtjuk kb. 1 - 1,5 mm vastagságúra ( lehet még vékonyabb is), derelyevágóval kisebb rombuszokat vágunk és a közepükbe két bemetszést készítünk. Egyik sarkát a másikon áthúzzuk és forró, bő olajban kisütjük mindkét oldalát. Papírszalvétán lecsöpögtetjük és porcukorral tálaljuk.
TIPP:
Az olaj megfelelő forróságú legyen, akkor szépen sülnek a fánkok.Minél vékonyabb a tészta és forró az olaj annál szebbek, hólyagosabbak lesznek. Van egy közeli, cukormentes kép a fánkokról, hogy milyen szép hólyagosak.
Nem szabad nagyon megsütni a fánkokat, mert kiszáradnak.
A nyers tészta ne legyen lisztes! Akkor égnek a tészták és az olaj is. Mielőtt sütjük seperjük le egy ecsettel a felesleges lisztet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése