11 dkg liszt
8 dkg darált mandula (nálam mandulaliszt) vagy mogyoró
8 dkg kristálycukor
11 dkg hideg vaj
csipet só
Töltelék:
50 dkg félbevágott, magozott szilva
2 evőkanál barna cukor
1 teáskanál őrölt fahéj
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy 25 cm-es átmérőjű piteformát használunk.
A tésztához tálba rakjuk a hozzávalókat, a vajat felkockázzuk majd összemorzsoljuk.
A szilvát magozzuk, rátesszük a fahéjat, cukrot és összekeverjük.
A piteformába rakosgatjuk a szilvát, befedjük a morzsatésztával. Betesszük az előmelegített sütőbe és 25-30 perc alatt megsütjük.
Porcukorral meghintve tálaljuk. Aki szereti vanília fagylalttal, görög joghurttal vagy tejszínhabbal is fogyaszthatja. Kitűnő melegen és hidegen is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése