Biztos többen hallottatok erről a finom ételről, talán el is készítettétek. Első alkalommal tavaly debütáltam vele :) A mostani sütésből viszont fotókat is tudtam készíteni, így meg tudom veletek is osztani a részleteket. Nagyon finom étel. Elkészítése egyszerű, semmi rutint nem igényel.
Hozzávalók:
1 főtt, füstölt csülök
8-10 szelet karaj
kb. 20 szelet bacon
egy fej vörööshagyma
2 evőkanál mustár
kb. 20 dkg reszelt sajt
2 egész tojás
liszt
A csülköt előző nap megfőzzük, a levében hagyjuk kihűlni. Másnap felvágjuk apró darabokra.
A hagymát felszeleteljük, pici olajon megdinszteljük, hozzáadjuk az apróra vágott csülköt és a mustárt, majd összekeverjük, félre tesszük. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
Egy őzgerinc formát kikenünk zsiradékkal, megszórjuk zsemlemorzsával, kibéleljük baconnal, hogy mindkét oldalon túllógjon. Megszórjuk reszelt sajttal. A húst sózzuk, beforgatjuk lisztbe, tojásba és rátesszük a sajtra. Erre halmozzuk a csülkös tölteléket és lenyomkodjuk. Újra megszórjuk a sajttal. Tetejére ismét lisztbe, tojásba forgatott karaj szeleteket teszünk..Ráhajtjuk a lelógó bacont. Előmelegített, 180 fokos sütőbe tesszük úgy, hogy rakunk alá egy tepsit a kicsordogáló lé miatt, és egy órán át sütjük. Ha letelt az idő a egy sütőpapíros tepsire fordítjuk és a másik felét is pirosra sütjük.
Tippek, tapasztalatok:
Ez az eredeti recept. Nálam a fele mennyiséggel készült, egy őzgerinc formában. Két személyre ez a mennyiség bőven elég, sőt! Hidegen és melegen is egyaránt fogyasztható. Szebben szeletelhető, ha hagyjuk sütés után állni. Kitűnő vendégeknek is. Akár előző nap is összeállíthatjuk és másnap sütjük.
Tramita Rita vagyok, Tatán lakom fiaimmal és a férjemmel. Óvodában dolgozom dadusként. Sokat tevékenykedem a konyhában, szeretem a kézműves munkákat is. Nagyanyámtól lestem el a konyhai munkálatok csínját-bínját :) Ő nagyon sokat sütött, nem volt olyan hétvége, hogy két három fajta sütemény ne lett volna a kamrában. Valószínű innen a szeretete az én sütögetéseimnek is. Találtok nálam mindenfélét, legyen az mézeskalács, étel, ital, lekvár, sütemény és egyebek.
Nyomtatás
2018. május 22., kedd
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése