Hozzávalók:
75 dkg darált csirkemell
só, bors
Töltelék:
30 dkg reszelt sajt
5 dkg puha vaj
1 tojássárgája
só, bors, reszelt fokhagyma (fokhagymapor), apróra vágott petrezselyem ízlés szerint
Panírhoz:
liszt, tojás, morzsa
A töltelékhez összekeverjük a hozzávalókat és apró golyókat készítünk. (kóstojuk meg!!)
A húst ízesítjük sóval, borssal és annyi részre osztjuk, amennyi sajtgolyót készítettünk.
A húst vizes kézzel ellapítjuk, közepébe teszünk egy - egy sajtgolyót és megformázzuk.
Panírozzuk majd forró zsiradékban kisütjük.
Tippek, tapasztalatok:
Ebből az adagból kb. 22-25 db golyót tudtam készíteni, de ez függ a nagyságuktól is. Ha kisebbeket készítünk jobban járunk, rendesen át tudjuk sütni. Ha nagyobb adagban készítjük panírozás után fagyasztható.
Rita,,,ez isteni!!! Köszi!!!
VálaszTörlésNagyon örülök, hogy elnyerte a tetszésedet Jutka! :)
Törlés