Csizma, kesztyű és sapka forma született. A prém elkészítéséhez kókuszreszeléket használtam.
Hozzávalók:
40 dkg liszt
20 dkg dió
10 dkg porcukor
1 evőkanál kakaópor
30 dkg vaj/margarin
1 evőkanál tejföl
1-2 evőkanál rum
ízlés szerint reszelt citromhéj
töltéshez ízlés szerint lekvár
tetejére kb. 30-40 dkg étcsokoládé, kókusz
A hozzávalókból tésztát készítünk, egy órán át a hűtőben pihentetjük.
A sütőt előmelegítjük 180-200 fokra. Tepsiket kibélelünk sütőpapírral
A lehűlt tésztát kinyújtjuk kb. 4-5 mm-es vastagságúra, majd különböző formákat készítünk. Előmelegített sütőben megsütjük, majd kihűtjük.
A kihűlt formákat megtöltjük lekvárral és fél napot (nálam csak fél óra :) pihentetjük.
Ezután csokoládét olvasztunk gőz fölött, amit pici étolajjal hígítunk. Ez olyan sűrűségű legyen, mint amilyet szeretnénk. Ettől függ a csoki vastagsága is a tésztán.
A bevont sütiket a megfelelő helyen megszórjuk a kókuszreszelékkel.
Amire figyeljünk, az a formák készítése. Ha van tíz kesztyűnk annak úgy tudunk megfelelően párt készíteni, hogy a kiszúrónkat fordítva is használjuk. Ugye értitek mit is akarok ezzel mondani? :)
Próbáljátok ki a kiszúrásnál! Remélem az első képből látszik.
Nálam a csokizás a következőképpen készül: szilikonos sütőpapírt teszek egy tálcára, arra rácsot. Erre sorba rakom a töltött tésztákat és így csokizom le egy evőkanál segítségével. A lecsepegett csokit ha megkötött könnyen össze tudjuk szedni és újra felolvasztjuk, használhatjuk.
Ha gyerekekkel készítjük akkor jobban járunk, ha többet pihen a betöltött tészta. Összeérik és egyszerűbb vele dolgozni, nem csúszik szét a kezükben.
Készült Márton napra is isler, azok libusok lettek :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése