Mivel gyengéim az apró sütik, így ezt a linzert sem hagyhattam ki a repertoárból. Nekünk nagyon ízlett, finom omlós. Többféle lekvárral készítettem, de a szilvalekváros lett a nyerő.
Hozzávalók:
40 dkg liszt
15 dkg porcukor
10 dkg darált dió
30 dkg margarin
egy kávéskanál őrölt fahéj
2 tojássárgája
ízlés szerint lekvár
Az alapanyagokból tésztát készítünk, majd minimum egy órára a hűtőbe tesszük.
Ha letelt az idő kinyújtjuk a tésztát kb. 4 mm vastagságúra és kiszaggatjuk. Előmelegített, 180 fokos sütőben megsütjük. Ha kihűlt ízlés szerint megtöltjük lekvárral.
Türelmetlen voltam amikor a gép dolgozott a tészta összeállításánál és tettem hozzá pici folyékony habtejszínt. Azért, hogy gyorsabban összeálljon. De rá lehet segíteni kézzel is, akkor gyorsabban megy a dolog. Ebből a tejszínezésből kifolyólag lágy tésztát kaptam.
40 dkg liszt
15 dkg porcukor
10 dkg darált dió
30 dkg margarin
egy kávéskanál őrölt fahéj
2 tojássárgája
ízlés szerint lekvár
Az alapanyagokból tésztát készítünk, majd minimum egy órára a hűtőbe tesszük.
Ha letelt az idő kinyújtjuk a tésztát kb. 4 mm vastagságúra és kiszaggatjuk. Előmelegített, 180 fokos sütőben megsütjük. Ha kihűlt ízlés szerint megtöltjük lekvárral.
Türelmetlen voltam amikor a gép dolgozott a tészta összeállításánál és tettem hozzá pici folyékony habtejszínt. Azért, hogy gyorsabban összeálljon. De rá lehet segíteni kézzel is, akkor gyorsabban megy a dolog. Ebből a tejszínezésből kifolyólag lágy tésztát kaptam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése