Igazán kevés munkával egy csodás finomságot állíthatunk elő, ami napokig omlós marad.
A formázás több lehetőséget is kínál de ez a megoldás a legegyszerűbb, leggyorsabb. A leesett széleket összegyúrtam és újra felhasználtam. Nem volt vele semmi gond.
90 dkg liszt
48 dkg margarin / vaj (kinek mi)
5 tojássárgája
2,4 dl habtejszín! (igen, jól írtam!)
2 dkg só (nekem kevés, szerintem elbír többet is! kóstoljátok meg a begyúrt tésztát!)
tetejére:
tojássárgája, reszelt sajt, magok
A hozzávalókat összedobjuk és készítünk egy tésztát. Ne gyúrmákoljuk sokáig! Ha van rá lehetőségünk, akkor gépbe készítsük el. Ha összeállt a tészta nyújtsuk ki kb. másfél centis vastagságúra, tegyük egy tálcára vagy deszkára és dugjuk a fagyasztóba jó fél órára.
Ha letelt az idő vágjuk fel egyforma darabokra, kenjük le sárgájával és szórjuk meg ízlés szerint sajttal, magokkal. Előmelegített, 200 fokos sütőben süssük meg.
Vigyázat!!! Eteti magát, függőséget okoz!
Mielőtt a fagyasztóba tettem a tésztát ketté osztottam, hogy jobban elférjen. Egy deszkára tettem, a két tésztalap közé szilikonos sütőpapír került, így egy kalap alatt le volt a gond és elég volt egy rekeszt kiszednem a fagyasztóból.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése