Nyomtatás

2016. július 27., szerda

Svéd húsgolyók

De jó kis recept! Gyors, egyszerű és finom :) Jó fél óra alatt össze lehet dobni.

Hozzávalók:

50 dkg darálthús
2 tojássárgája
3-4 evőkanál zsemlemorzsa
reszelt vöröshagyma
ízlés szerint só, bors, szerecsendió

A hozzávalókat összegyúrjuk, pici zsiradékon, serpenyőben megsütjük. Félretesszük.

Mártás:

5 dkg vaj
5 dkg liszt
kb. fél liter alaplé /húsleves/
kb. 2 dl habtejszín / igen!! nem elírás/
só, bors, petrezselyem

A vajat megolvasztjuk egy serpenyőben, hozzáadjuk a lisztet, megpirítjuk. Felöntjük az alaplével, tejszínnel, sűrűre forraljuk. Ízesítjük sóval, borssal, beletesszük a gombócokat és megszórjuk friss, apróra vágott petrezselyemmel.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...