2016. július 27., szerda

Francia rakott burgonya

Egy kis különlegesség, nem a megszokott ízvilág. Nálunk sikert aratott, pláne a csirkemell miatt.

Hozzávalók:

1.5 kg burgonya
csirkemell tetszés szerinti mennyiségben ( nálam 8 szelet )
6-8 db főtt tojás

besamell:

15 dkg vaj
10 dkg lsizt
kb 5-6 dl meleg tej
só, bors, szerecsendió

A burgonyát megtisztítjuk, vékonyra felszeleteljük vagy legyaluljuk.
A tojásokat megfőzzük, kihűtjük, szeleteljük.
A húst sózzuk, lisztbe forgatjuk és kevés olajon kisütjük.
A besamellhez megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a lisztet, picit összepirítjuk majd felengedjük a meleg tejjel folyamatos keverés közben. Ne legyen túl sűrű a mártásunk. INkább egy kis tejet tegyünk még hozzá. Ízesítjük sóval, borssal, frissen reszelt szerecsendióval.

Összeállítjuk az ételt:

Egy tepsit kikenünk vékonyan olajjal, megrakjuk a nyers burgonya felével és sózzuk ( duplán pakoltam : )
Rátesszük a csirkemellet, a szeletelt tojást. Ráöntjük a besamel felét és befedjük a maradék burgonyával. Ezt ismét sózzuk. Leöntjük a maradék besamellel és 180 fokos sütőben kb. egy óra alatt megsütjük.

Tetejére sütés előtt tehetünk reszelt sajtot is.
Nagyon finom szaftos lesz a besamel mártástól még másnap is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...