Nyomtatás

2016. július 27., szerda

Lyoni sertéskaraj

Nemrég készítettem ezt az ételt. Mondanom se kell, nagy siker volt! Véleményem szerint könnyen elkészíthető. A hagymától kissé féltem, de nem volt vele semmi gond :)

Hozzávalók:

Páchoz:

4 dl tej
4 gerezd fokhagyma
4 teáskanál mustár

Húshoz:

1 kg sertés rövidkaraj (vagy tarja)
5 db vöröshagyma
10 dkg sűrített paradicsom
finomliszt a hús és a hagyma forgatásához
1 dl fehérbor (vörös is lehet)
só, bors ízlés szerint

Elkészítjük a pácot, majd a hússzeleteket beletesszük és egy éjszakám át a hűtőben érleljük.
Másnap jól lecsöpögtetjük, sózzuk, borsozzuk, megforgatjuk lisztbe és kevés zsiradékon pirosra sütjük. A visszamaradt zsiradékra ráöntjük a paradiccsompürét, a bort, sózzuk, borsozzuk és beletesszük a húst. Annyi vizet teszünk rá, amennyi ellepi éss puhára főzzük. Szükség szerint pótolhatjuk a levét vízzel.
A hagymákat megtisztítjuk, felkarikázzuk, karikákra szedjük. Azokat is megforgatjuk lisztben és bő olajban megsütjük. Nem szabad a hagymát megsózni, mert nem lesz ropogós!!!
Végezetül a szaftos hússzeletekre halmozzuk a hagymát :)






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...