2016. július 26., kedd

Húsgombócok sajtmártásban


Már két hete kacérkodom a gondolattal, hogy elkészítem ezeket a gombóckákat. Nos, a hétvégi bevásárlásnál nem felejtettem el megvenni a hozzávalókat, így terítékre került ez az étel. Szerintem nem macerás, igazán gyorsan elkészíthető finomság :)

Hozzávalók:

50 dkg darált hús
2-3 zsemle
2 egész tojás
ízlés szerint só, bors, pirospaprika
zsemlemorzsa

A húsz összekeverjük a vízben áztatott, kinyomkodott zsemlével, tojással és fűszerekkel. Gombócokat formázunk, zsemlemorzsába forgatjuk és olajban kisütjük, félre tesszük.

Sajtszósz

5 dl tejföl
2 dl tej
1 dl víz
2 evőkanál liszt
10 dkg krémsajt ( nálam camping )
1 evőkanál mustár
2 x 10 dkg reszelt sajt

A tejfölt alaposan elkeverjük a tejjel, vízzel, liszttel, mustárral és a krémsajttal. Hozzáadjuk az egyik 10 dkg reszelt sajtot. Egy tűzálló tálat vagy tepsit kikenünk vajjal, beleöntjük a szósz felét, ráültetjük a húsgombócokat és ráöntjük a maradék szószt. Lefedjük, fél órát 200 fokos sütőben sütjük. Levesszük a tetejét, megszórjuk a maradék reszelt sajttal és pár percre még visszatesszük a sütőbe.
Tésztával, rizzsel tálaljuk.





Utóirat:

Kicsit felszívta a szószt a husi, mire tálalásra került a sor. Gyorsan készítettem egy sajtos besamelt és máris megoldódott a szaft hiánya.

10 dkg vaj
10 dkg liszt - ebből rántást készítünk

felforralunk 5 dl tejet és óvatosan hozzáadjuk a rántáshoz, amit folyamatosan keverünk
sóval, borssal ízesítjük és sajtot teszünk bele. ez lehet krémsajt vagy reszelt sajt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...