2016. július 27., szerda

Mészáros tokány



Újságban akadtam erre a finomságra. Megláttam, elkészítettem és nem bántam meg.

Hozzávalók:

kb. 60-70 dkg marhahús ( szép sovány )
10-15 dkg húsos szalonna
1 nagyobb fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
2-3 evőkanál sűrített paradicsom
2 dl száraz fehérbor
só, bors, kakukkfű
liszt
3 virsli

A húst vékony csíkokra vágjuk, a szalonnát gyufaszál vastagságúr. A vöröshagymát és a fokhagymát felvágjuk.
A szalonnát megpirítjuk, majd félre tesszük. A hagymát megpirítjuk a szalonnazsírban, hozzáadjuk a fokhagymát is. A húst sózzuk, borsozzuk kakukkfűvel ízesítjük és a hagymára tesszük. Jól átforgatjuk, majd felöntjük egy deci vízzel és pároljuk. A vizet mindig pótoljuk. Amikor a hús megpuhult megszórjuk egy kis liszttel, hozzáadjuk a paradicsompürét és a bort, majd jól felforraljuk. Végezetül a karikára vágott virslit is beletesszük és pár percig főzzük.
A megpirított szalonnát is hozzáadjuk. Hagymás törtkrumplival vagy petrezselymes krumplival tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...