2016. július 27., szerda

Óvári sertésszelet

Kicsit tartottam, hogy a gomba miatt nem tetszik majd a srácaimnak, de nem volt gond! Mind elfogyott. Nem bonyolult, könnyen elkészíthető étel.

Hozzávalók:

sertéskaraj ( nálam 8 szelet )
gépsonka 8 szelet
óvári sajt 8 szelet ( persze lehet másfajta is :)
25-30 dkg gomba
hagyma, só, bors, petrezselyem, kevés liszt

A karajt mossuk, szárazra töröljük, sózzuk, borsozzuk. A szeleteket lisztbe márjuk és kevés olajon megsütjük. Ne szárítsuk ki, hiszen még a sütőben is sülni fog!
A hagymát apróra vágjuk, olajon megfuttatjuk. A gombát szeleteljük, rádobjuk a hagymára, sózzuk, borsozzuk és megpároljuk. Én nem adtam hozzá vizet, hisz úgyis ereszt elegendő mennyiségűt. Ha kész megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.

A hússzeleteket papírral bélelt tepsire tesszük. Mindegyikre teszünk egy szelet félbehajtott sonkát, erre pakoljuk a gombát, majd a sonkaszelet másik felét ráhajtjuk. tetejét befedjük egy szelet sajttal és a sütőben ráolvasztjuk, pirítjuk a sajtot.



Felső kép sütés előtt, alsó kép sütés után.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...