Egyre jobban megkedvelem ezeket a ragacsos, édes húsokat. Ma megkóstoltam a kecsapot és egész jónak tűnt! Mondtam is a férjemnek, hogy azt hiszem ízlik :)
Visszatérve az oldalasra, nagyon finom, igazából nem sok munka van az elkészítésével sem.
Hozzávalók:
kilónyi oldalas
só, bors
Máz:
4 teáskanál méz
8 teáskanál ketchup
2 teáskanál balzsamecet
2 teáskanál mustár
4 teáskanál olívaolaj
A húst feldaraboljuk, sózzuk, borsozzuk.
Elkészítjük a mázat, amihez összekeverjük a hozzávalókat, majd beforgatjuk az oldalas darabokat és így hagyjuk állni minimum fél órát. Nálam volt több is :) Hőálló tálba vagy tepsibe tesszük, aláöntünk 1,5 dl húslét vagy vizet, letakarjuk fóliával és omlósra sütjük.
Nálunk nagy sikert aratott, annyi volt a srácaim gondja, hogy keveselték a mázat. Nos, nem sokat tétlenkedtem. Bekevertem egy újabb adagot, kis lábasban feltettem forrni, amíg jól besűrűsödik és leöntöttem vele a husit. Na így már még jobb volt.
Recept: Konyhamánia Edit módra
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése