Nyomtatás

2016. július 27., szerda

Ördöglángos

Felcsaptam az éter szakácskönyvét és rábukkantam erre a drágaságra, amihez minden volt itthon és viszonylag gyorsan elkészíthető. Hogy miért ördöglángos a neve, azt nem tudom. Nem derült ki az eredeti receptből. Igaz változtattam rajta, ez már a saját verzió.
Az alap tócsi tészta, vannak benne friss zöldségek, öntet, csirkemell. Vigyázat! Iszonyúan laktató és finom!!!! ;)

Hozzávalók:

kb. egy kilóra való krumpli reszelve
2 egész tojás
só, bors, fokhagyma
liszt, amennyit felvesz a krumpli

ebből tócsi tésztát készítünk és palacsintasütőben óriási tócsikat sütünk :) ne süsd nagyon meg, puha maradjon, hogy félbe tudd hajtani!

csirkemellet apró csíkokra vágjuk, ízlés szerint fűszerezzük és megsütjük

öntet:

fél kiló tejföl kikeverve, ízesítve sóval, borssal, fokhagymával ( nálam fokhagyma granulátum, az nem bánt :)

zöldségek ízlés szerint: paradicsom, paprika, uborka, lilahagyma, jégsaláta

összeállítás:

tócsi felére ráhelyezzük a salátát, megpakoljuk hússal, zöldségekkel, teszünk rá öntetet, félbehajtjuk és megszórjuk reszelt sajttal

utolsó lépésként megbirkózunk vele :D

hogy igazán ördögi legyen, az enyémbe borítottam chiliszószt :D



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...