Nyomtatás

2017. szeptember 6., szerda

Burgonyás palacsinta

Hétvégén burgonyás palacsintát készítettem. Már régóta nézegettem a receptet, most köretként tettem az asztalra. Sertéspörkölttel pakoltuk meg, rá reszelt sajt és fűszeres tejföl került. Mesés az íze! :)





Hozzávalók:

50 dkg főtt, áttört burgonya
kb. 25-30 dkg liszt
3 egész tojás
ízlés szerint 3-4 gerezd reszelt fokhagyma
kávéskanál cukor
1 teáskanál sütőpor
só, bors, vágott snidling
kb. 2-3 dl langyos tej

A burgonyát megfőzzük, összetörjük, kihűtjük.
Bedobjuk egy tálba, hozzáadjuk a többi anyagot és jól kikeverjük. Annyi tejet adunk hozzá, hogy sűrűbb legyen a palacsintatésztánál. 10 percig pihentetjük.
A tésztából palacsintákat sütünk olajozott serpenyőben.

Mint már írtam nálunk pörkölt került mellé, fűszeres öntettel.

Öntet:

3 dl tejföl
ízlés szerint só, bors, fokhagymapor vagy frissen reszelt fokhagyma

Ezeket jól kikeverjük és kész is!

Természetesen fogyaszthatjuk csak magában a palacsintákat, úgyis tökéletesek.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...