Hétvégén burgonyás palacsintát készítettem. Már régóta nézegettem a receptet, most köretként tettem az asztalra. Sertéspörkölttel pakoltuk meg, rá reszelt sajt és fűszeres tejföl került. Mesés az íze! :)
Hozzávalók:
50 dkg főtt, áttört burgonya
kb. 25-30 dkg liszt
3 egész tojás
ízlés szerint 3-4 gerezd reszelt fokhagyma
kávéskanál cukor
1 teáskanál sütőpor
só, bors, vágott snidling
kb. 2-3 dl langyos tej
A burgonyát megfőzzük, összetörjük, kihűtjük.
Bedobjuk egy tálba, hozzáadjuk a többi anyagot és jól kikeverjük. Annyi tejet adunk hozzá, hogy sűrűbb legyen a palacsintatésztánál. 10 percig pihentetjük.
A tésztából palacsintákat sütünk olajozott serpenyőben.
Mint már írtam nálunk pörkölt került mellé, fűszeres öntettel.
Öntet:
3 dl tejföl
ízlés szerint só, bors, fokhagymapor vagy frissen reszelt fokhagyma
Ezeket jól kikeverjük és kész is!
Természetesen fogyaszthatjuk csak magában a palacsintákat, úgyis tökéletesek.
Tramita Rita vagyok, Tatán lakom fiaimmal és a férjemmel. Óvodában dolgozom dadusként. Sokat tevékenykedem a konyhában, szeretem a kézműves munkákat is. Nagyanyámtól lestem el a konyhai munkálatok csínját-bínját :) Ő nagyon sokat sütött, nem volt olyan hétvége, hogy két három fajta sütemény ne lett volna a kamrában. Valószínű innen a szeretete az én sütögetéseimnek is. Találtok nálam mindenfélét, legyen az mézeskalács, étel, ital, lekvár, sütemény és egyebek.
Nyomtatás
2017. szeptember 6., szerda
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése