Hozzávalók:
A tésztához:
48 dkg liszt
17 dkg porcukor
30 dkg vaj vagy margarin
8 dkg dió
2 db tojássárgája
1 db citrom reszelt héja
őrölt fahéj (késhegynyi)
só
A krémhez:
1,25 dl tejszín
12 dkg porcukor
6 dkg kakaó
17 dkg vaj vagy margarin
Elkészítjük a krémet:
A tejszínt a porcukorral felforraljuk ( kb. 5 perc ), hozzáadjuk a kakaót, simára keverjük és hozzáadjuk a vaj/margarin harmadát és kihűtjük. A maradék vajat habosra keverjük majd a kihűlt csokis krémhez adjuk és egyneművé keverjük.
A tésztát kinyújtjuk, tetszőleges formákat szaggatunk és 180 fokos sütőben megsütjük. Ha kihűltek a kekszek egyet-egyet összeragasztunk.
Ezt a kiszúrót a Gasztroshop oldaláról vásároltam és nagyon elégedett vagyok vele.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése