Semmi extra történetem nincs ehhez a rágcsához. Egy anyukától származik a recept. Farsangoltunk az oviban és ilyen sütit hoztak. Egyszerű, nagyszerű és isteni finom.
Hozzávalók:
15 dkg vaj vagy margarin
12 dkg porcukor
1 egész tojás
15 dkg zabpehely
10 dkg liszt
1 kávéskanál fahéj
1/2 kávéskanál szódabikarbóna
csipet só
A vajat habosra keverjük a porcukorral, a tojással.
A zabpelyhet összekeverjük a liszttel, fahéjjal, szódabikarbónával, sóval. Ezt hozzáadjuk a vajas masszához.
Ízesíthetjük kókuszreszelékkel, aszalt gyümölcsökkel, csokidarabokkal, dióval, mandulával. Ki mit szeret.
Vizes kézzel diónyi golyókat formázunk, papírral bélelt tepsibe tesszük, tetejüket kicsit lelapítjuk és 180 fokos sütőben megsütjük.
Egy csésze kávéhoz, teához kitűnő keksz. Készítettem már kakaósan változatban is. A liszthez egy-két evőkanál kakaóport keverünk.
Tramita Rita vagyok, Tatán lakom fiaimmal és a férjemmel. Óvodában dolgozom dadusként. Sokat tevékenykedem a konyhában, szeretem a kézműves munkákat is. Nagyanyámtól lestem el a konyhai munkálatok csínját-bínját :) Ő nagyon sokat sütött, nem volt olyan hétvége, hogy két három fajta sütemény ne lett volna a kamrában. Valószínű innen a szeretete az én sütögetéseimnek is. Találtok nálam mindenfélét, legyen az mézeskalács, étel, ital, lekvár, sütemény és egyebek.
Nyomtatás
2017. szeptember 27., szerda
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése